Nieuwe park-and-ride op Heizelvlakte

NLS
05/12/2023
Updated: 08/01/2024 14.14u

Op de Heizel, in het noordwesten van het Brussels gewest, heeft de Brusselse regering maandag om 9 uur de nieuwe park and ride (P+R) voor geopend verklaard. Minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) en Brussels burgemeester Philippe Close (PS) waren daarbij aanwezig.

Het parkeercomplex, goed voor honderd staanplaatsen, moet het pendelen naar Brussel vlotter laten verlopen. "Dankzij het performante vervoersaanbod van de MIVB en de logistieke expertise van parking.brussels kunnen we de pendelaars die regelmatig naar Brussel komen een vlotte en goedkope manier aanbieden om met de wagen te komen," zegt Van den Brandt.

"Met P+R Heizel voorzien we nu parkeerinfrastructuur aan alle belangrijke invalswegen, met vlotte overstap op het MIVB-netwerk," aldus Van den Brandt.

De nieuwe P+R Heizel is makkelijk te bereiken vanop de Brusselse ring, via afrit 8 richting Wemmel. De inrit voor de parking bevindt zich op de Keizerin Charlottelaan in Laken.

Het gloednieuwe parkeercomplex aan de Heizelsite vervoegt de reeds bestaande P+R's, aan het UZ Brussel, Lennik-Erasmus, COOVI, Stalle, Delta, Herrmann-Debroux, Kraainem en Roodebeek. Samen zijn die goed voor 2.777 parkeerplaatsen. De Brusselse regering zegt daarmee tegemoet te komen aan de vraag naar parkeerinfrastructuur in het noorden van het gewest. Tot voor kort was er namelijk geen P+R-infrastructuur in het noorden van Brussel, met uitzondering van die aan UZ Brussel. Daar zijn nu vijftig plaatsen.

De P+R Heizel wordt specifiek voorbehouden aan pendelaars in het bezit van een abonnement en een geldig MIVB-abonnement. De parking zal gratis toegankelijk zijn van maandag tot vrijdag van 6 tot 22 uur. "Deze nieuwe P+R vergemakkelijkt de toegang tot de stad - zeker voor mensen die uit Vlaanderen komen, maar ook voor al wie van verschillende vervoersmiddelen gebruik maakt," zegt burgemeester Philippe Close (PS).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni