Verbreding Ring: 134 reacties, waarvan 32 adviezen

© PhotoNews
| De Ring rond Brussel ter hoogte van Diegem.

Tijdens de publieke raadpleging van de start- en procesnota voor de herinrichting van de Brusselse Ring (deel Noord), die liep van 1 juni tot 30 juli 2018, heeft het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid 134 officiële inspraakreacties ontvangen, waaronder 32 adviezen. Dat laat het departement weten aan Belga. Deze reacties worden nu verwerkt tot een nota die de basis zal vormen voor het voorontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan.

Van de 32 ingediende adviezen zijn er 13 afkomstig van gemeenten. Onder meer Vorst, Watermaal-Bosvoorde, Oudergem, Wemmel, Meise, Grimbergen, Vilvoorde en Brussel-Stad dienden een advies in. Het Brussels gewest zelf staat niet op de lijst, maar de gewestelijke instantie Leefmilieu Brussel diende wel een advies in.

Naast de vele gemeenten dienden onder meer bouwmeester Kristiaan Borret, Sport Vlaanderen, het Departement Landbouw & Visserij, Brussels Expo, Groene Noordrand en Infrabel een advies in. Alle reacties op de start- en procesnota worden nu verwerkt door het Planteam, dat bestaat uit De Werkvennootschap en het Departement Omgeving. Dat zal leiden tot een nota die de basis zal vormen voor het voorontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan, waarin ook het plan-milieueffectrapport geïntegreerd wordt.

Voor de burgers werden drie infomarkten gehouden in Wemmel, Vilvoorde en Zaventem. Daar zijn in totaal 110 mensen op af gekomen, die samen een 130-tal opmerkingen achterlieten. De onderwerpen die aangekaart werden, zijn erg uiteenlopend en gaan van fijn stof en geluid tot het ontwerp van de werken of openbaar vervoer en fietsinfrastructuur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?