Verdachte opgepakt na vondst springstof langs sporen

Updated: 20-06-2019 - 15:46

Sinds 12.40 uur was er geen treinverkeer tussen Jette en Asse. In Jette, vlakbij de Tentoonstellingslaan, vond de politie een verdachte plastic zak. Die bleek springstoffen te bevatten. Er is intussen een verdachte opgepakt.

Het spoorverkeer op de lijnen tussen Jette en Ternat en Jette en Asse was donderdag sinds 12.30 uur onderbroken omdat de lokale politie Brussel West aan de Tentoonstellingslaan, vlakbij de spoorwegbrug, een verdachte plastic zak heeft aangetroffen.

"De politie heeft ons gevraagd om het treinverkeer te onderbreken", aldus NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman aan onze redactie. Ook tussen Jette en Ternat waren er geen treinen. Sinds 17.15 is er opnieuw treinverkeer, al blijven vertragingen mogelijk, meldt de NMBS.

Explosieven

In het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek was de recherche van de politie Brussel West donderdagmiddag bezig met een zoekactie in de omgeving van het Laerbeekbos en het is tijdens die zoekactie dat aan de spoorwegbrug boven de Tentoonstellingslaan de verdachte zak werd aangetroffen.

"We hebben meteen een veiligheidszone ingesteld en DOVO verwittigd", zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politie Brussel West. "In de zak zaten stoffen waarmee men explosieven kan maken." DOVO liet de inhoud van de zak ontploffen.

In het pakket zat een kleine hoeveelheid TATP, meldt het Brusselse parket. TATP is een explosief mengsel, dat onder andere gebruikt werd bij de aanslagen in Brussel en op de luchthaven van Zaventem. Inmiddels is een verdachte opgepakt. "Het gaat niet om een terroristisch profiel", zegt woordvoerder van het Brussels parket Dennis Goeman. De verdachte wordt deze avond nog verhoord.

aze
© Google
| De verdachte pakketten werden gevonden ter hoogte van de spoorbrug over de Tentoonstellingslaan in Jette, waar de spoorwegen vanuit Jette richting Aalst en Denderleeuw vertrekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?