In Jette heeft de politie maandagavond 17 april 2023 een tram klemgereden waarna vier passagiers werden opgepakt. De verdachten zou kort voordien twee jongeren brutaal hebben overvallen in het Koning Boudewijnpark.

| In Molenbeek is afgelopen zondag een man opgepakt na een politieachtervolging waarbij verschillende schoten werden gelost (archiefbeeld).

Verdachte vrijgelaten na spectaculaire achtervolging in Molenbeek

© Chris Verhaeghe
24/05/2023

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is afgelopen zondag een man opgepakt na een politieachtervolging waarbij verschillende schoten werden gelost. De verdachte ramde verscheidene politiewagens in zijn poging om te ontsnappen aan een arrestatie. Intussen is de man alweer vrijgelaten.

Zondagavond zette een patrouille van de zone Brussel-West (Molenbeek, Ganshoren, Jette, Koekelberg en Sint-Agatha-Berchem) de achtervolging in op een geseind voertuig. De wagen raasde met hoge snelheid in de verkeerde richting en botste daarbij met verschillende auto's in de Verrept-Dekeyserstraat. De politiediensten slaagden erin de wagen te onderscheppen en vroegen vervolgens aan de bestuurder om de motor van de wagen af te zetten.

De man weigerde mee te werken en sloeg op de vlucht. Toen de verdachte met zijn wagen tegen hoge snelheid in de richting van enkele voetgangers reed, opende de politie een eerste maal het vuur. Vervolgens sloeg de bestuurder een tweede keer op de vlucht. De man ramde verschillende politievoertuigen, waarop een agent verschillende schoten loste. De verdachte kon uiteindelijk aan de kant worden gezet en werd opgepakt.

"Hij werd in verdenking gesteld wegens feiten van diefstal ten aanzien van een kwetsbaar persoon, kwaadwillige belemmering van het verkeer en gewapende weerspannigheid”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. "Na verhoor werd de man door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden."

De verdachte was na de tweede schietpartij te voet op de vlucht geslagen. Hij kon kort nadien worden opgepakt in een nachtwinkel in de buurt. Toen de man inreed op enkele politiewagens, raakte een politieman gekneld. Het is die politieman die toen enkele schoten heeft gelost.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , achtervolging , politie West

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni