Verdwenen fietspaaltjes Liedtsplein al teruggeplaatst

De paaltjes worden al teruggeplaatst aan het Liedsplein.

Deze dinsdag worden de gevandaliseerde paaltjes naast het fietspad aan het Liedtsplein al teruggeplaatst. Afgelopen weekend bleek dat iemand de omstreden paaltjes had weggehaald. Het Gewest dient ook klacht in tegen onbekenden.

Paaltjes en fietspaden, het zorgt al eens voor vuurwerk. In Molenbeek bijvoorbeeld haalden handelaars vorig jaar eigenhandig de paaltjes weg die het fietspad moesten beschermen tegen foutparkeerders.

Dit weekend bleek dat minstens één onbekende ook flinke bezwaren heeft tegen de paaltjes die het fietspad aan het Liedtsplein beschermen, in het verlengde van de Paleizenstraat. De paaltjes werden vakkundig weggehaald, stelde een BRUZZ-reporter vast. Ook in het verleden waren de paaltjes al voorwerp van discussie

Het Gewest reageerde prompt en plaatste de paaltjes deze dinsdag al terug. Minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) dient ook klacht in tegen onbekenden.

Op vraag van de gemeente haalt het Gewest meteen ook twee andere paaltjes aan de uitgang van de Brabantstraat weg. Die hinderden de vrachtwagens die de straat uitreden richting Liedtsplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?