| De Parmentierlaan is één van de straten die zone 30 wordt.

Verkeersassen worden zone 30 in Sint-Pieters-Woluwe

JP
© BRUZZ
03/06/2021

De Parmentierlaan en de Grandchamplaan worden zone 30. Daarover heeft de gemeente Sint-Pieters-Woluwe omwonenden geconsulteerd, die enthousiast waren. Ook de Orbanlaan en de Madoulaan worden met goedkeuren van buurtbewoners zone 30.

In februari hebben de gemeente Sint-Pieters-Woluwe en het Brussels Gewest een raadpleging georganiseerd van alle bewoners van de wegen Orban - Madoux en Parmentier – Grootveld. De vraag was of de algemene zone 30 al dan niet moest worden toegepast op deze beide wegen of op één van beide wegen.

De gemeente heeft 1.235 antwoorden ontvangen van bewoners van de betrokken wegen en aangrenzende straten. In totaal werden 2.700 vragenlijsten verstuurd. De gemeentediensten hebben de antwoorden geanalyseerd.

Voor de as Parmentier - Grootveld is de snelheidsbeperking tot 30 kilometer per uur breed goedgekeurd door de omwonenden: het gaat om 74 procent. De gemeente zal daar dus zone dertig invoeren.

Voor de gewestwegen Orban - Madoux was de snelheidsbeperking door het Gewest al verlaagd naar 30 kilometer per uur, maar de gemeente had daar twijfels bij. Toch stemden ook daar omwonenden (65 procent) voor 30 kilometer. De weg blijft daarom op 30 kilometer per uur.

Attent op verkeersoverlast

"Wij nemen nota van de gewestelijke beslissing om Orban - Madoux aan 30 kilometer per uur te onderwerpen," verklaren Alexandre Pirson (CDH), schepen van Mobiliteit in Sint-Pieters-Woluwe en burgemeester Benoît Cerexhe (CDH) in een persbericht.

"Deze as verbindt de Tervurenlaan met de winkelwijk Stockel. We zullen zeer attent zijn op het doorsijpelende verkeer dat deze beslissing kan veroorzaken. Mocht dit het geval zijn, dan zullen wij niet nalaten het Gewest te vragen zijn keuze te herzien," besluiten de christendemocraten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni