Verkeersbord voor auto's moet metroreizigers Vismarkt juiste richting wijzen

© Nieuwsblad

Twee grote plakkaten met verbodsborden die ook hangen aan eenrichtingsstraten moeten metroreizigers ervoor behoeden dat ze de verkeerde trappen nemen op de Vismarkt.

Het Nieuwsblad merkte de verbodsborden op. Ze hangen op de hekjes die de trappen van de uitgang van het metrostation onder de Vismarkt, de halte Sint-Katelijne, omzomen. Ze moeten voorkomen dat mensen de bewuste trappen afdalen, want die zijn enkel bedoeld als uitgang. Vanaf daar de metro binnengaan is zelfs onmogelijk.

“Op de Vismarkt zitten we met een heel speciale situatie", citeert Het Nieuwblad MIVB-woordvoerster An Van hamme. "Daar kan je via de metro-uitgang niet in de metro raken. Wie toch de lange metrotrap afdaalt, botst beneden op een poortje waarlangs je enkel maar de metro kan verlaten. Heel wat mensen proberen dat toch. Dat leidt tot frustratie. Daarom hangen die stickers er.”

Of de verkeersborden de verwarring oplossen, is de vraag. Ze hangen namelijk niet in de richting vanwaar reizigers de trap nemen, maar aan de achterkant van de trappen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?