Versoepeling maatregelen: weinig problemen bij openbaar vervoer

© PhotoNews

Fase 2 van de versoepeling van de maatregelen levert momenteel geen tot weinig problemen op bij de vervoersmaatschappijen. De Lijn, MIVB en de NMBS merken sinds de heropening van de winkels een kleine stijging van het aantal passagiers.

Tijdens de coronaperiode hadden de treinen een gemiddelde bezettingsgraad van 5 procent. Na de heropening van de winkels steeg de bezettingsgraad tot 7 procent.

Bij De Lijn steeg de bezettingsgraad van 12 procent in het begin van de lockdownperiode naar 16 procent tijdens de eerste versoepelingsfase en naar 19 procent tijdens fase 1B. Bij de start van fase 2 op 18 mei hebben opnieuw een vierde van de bus- en tramreizigers het openbaar vervoer van De Lijn gebruikt.

Ook op de metrolijnen is het aantal reizigers licht gestegen. Sinds 18 mei is er opnieuw een bezettingsgraad van ongeveer 22 procent. Tijdens het weekend van 16 mei steeg dat cijfer nog tot 29 procent op zaterdag en 26 procent op zondag.

Weinig problemen

De Lijn-woordvoerder Sonja Loos meldt ook dat er weinig problemen zijn met reizigers die opnieuw gebruikmaken van het openbaar vervoer. De meesten houden zich aan de regels en dragen een mondmasker.

Ook bij de NMBS werden de reizigers volgens woordvoerder Dimitri Temmerman voldoende gesensibiliseerd, waardoor er nu weinig problemen zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?