Vierdaagse staking dreigt bij De Lijn

© De Lijn

De socialistische en de liberale vakbond bij De Lijn hebben een stakingsaanzegging ingediend voor de periode van 17 mei tot en met 20 mei. Dat bevestigt federaal secretaris Rita Coeck van ACOD Tram-Bus-Metro.

De bonden vinden dat de directie geen bereidheid toont om in te gaan op hun vraag om het reorganisatieplan bij de Vlaamse vervoersmaatschappij bij te sturen.

De oproep tot staking geldt voor alle personeelscategorieën, zegt Coeck. De christelijke bond roept niet op tot staking. Jan Coolbrandt van ACV Openbare Diensten bevestigt weliswaar dat gesprekken over de impact van de reorganisatieplannen op het personeel zijn vastgelopen, maar zegt dat er nog een verzoeningsvergadering met een sociaal bemiddelaar gepland is op 7 mei.

"Om deze verzoeningspoging niet te hypothekeren, sluit het ACV zich niet aan bij de oproep van ACOD en ACLVB en zet tot nader order alles op het overleg," aldus Coolbrandt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?