© Peter​ Dhondt/BRUZZ | Om 12.30 uur was er nog steeds hinder op het kruispunt van de Reyerslaan met de Diamantlaan.

Voetganger in levensgevaar na aanrijding met motor

SD
© BRUZZ
26/10/2022

Woensdagochtend werd een voetganger aangereden door een motorrijder op de Auguste Reyerslaan in Schaarbeek. De man werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, meldt Mélanie Massoz, woordvoerder van politiezone Brussel Noord.

Het ongeval gebeurde om 7.38 uur op de Auguste Reyerslaan, ter hoogte van Diamant. De voetganger wilde de straat oversteken op het voetpad, toen hij werd aangereden door een motorbestuurder.

Het is nog niet duidelijk wat er juist is gebeurd, maar de verkeerslichten bleken wel te werken, aldus Massoz. Ook de motorrijder was lichtgewond. De politie is intussen een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden.

Hinder

Het ongeval veroorzaakte heel wat hinder in het verkeer tijdens de spits, die nog niet volledig zou opgelost zijn. De politie heeft er een perimeter ingesteld om het verkeer te stabiliseren. "Vermijd de omgeving," raadde VRT Verkeer deze ochtend aan. "Vanuit de richting Van Praet is er al stapvoets verkeer vanaf het kruispunt met de Leopold III-laan."

Het is nog onduidelijk of het ongeval gelinkt kan worden aan de straatverlichting. Die gaat sinds 4 oktober een halfuur eerder uit dan normaal. De energiebesparende maatregel botste eerder op weerstand van vele Brusselaars die zich onveilig voelen op straat of in het verkeer.

ongeval kruispunt reyers diamant 26 10 2022.jpg
© Peter​ Dhondt/BRUZZ

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Mobiliteit, Auguste Reyerslaan, Politiezone Noord

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie