Voetganger overleden bij aanrijding in Schaarbeek

© JF/ BRUZZ
| De aanrijding gebeurde hier, in de bocht van de Voltairelaan. De zichtbaarheid is er beperkt.
Updated: 10-12-2018 - 11:43

Zaterdagavond heeft een auto een voetganger aangereden op de Voltairelaan in Schaarbeek. De voetganger overleed ter plaatse. Hij had de straat overgestoken buiten het zebrapad, meldt het parket aan BRUZZ.

Het Brusselse parket heeft meer uitleg gegeven over het dodelijke verkeersongeval in Schaarbeek zaterdagavond. Toen werd een voetganger aangereden toen hij de straat overstak. De man overleed aan zijn verwondingen.

“Het ongeval gebeurde zaterdag rond 18 uur op de Voltairelaan”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket.” Het 42-jarige slachtoffer volgde zijn vrouw die de straat overstak. Daarbij werd hij aangereden door een wagen, bestuurd door een 18-jarige man. De man stak de straat over op een plaats waar geen zebrapad was.”

Volgens andere getuigen die burgercollectief 1030/0 hoorde, zou de man uit een wagen gestapt zijn die op de middenberm geparkeerd stond. Bij het uitstappen zou hij aangereden zijn. "Een automobilist zou daar altijd rekening mee moeten houden," zegt Pieter Fannes van 1030/0. Volgens het parket staat daar verder niets over in het proces-verbaal.

De voetganger overleed ter plaatse. De 18-jarige bestuurder verkeerde in shock en kon daardoor geen ademtest afleggen, maar hij liet wel een bloedproef uitvoeren. “We wachten nu op de resultaten van die analyse, maar de bestuurder toonde geen tekenen van dronkenschap of druggebruik”, aldus Goeman.

“Hij had ook een geldig rijbewijs. We wachten intussen ook nog op het verslag van de verkeersdeskundige. Hoe snel de wagen reed, kunnen we nog niet zeggen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?