De voetgangerszone van de tunnel werd afgesloten met een groene metalen poort, waarachter nu een opslagplaatst huist van de technische dienst van Sint-Joost.

Voetgangerstunnel aan Brussel-Noord afgesloten na te veel overlast

© BRUZZ
29/10/2022

De voetgangerstunnel aan het Noordplein, dat de Brabantstraat met de Vooruitgangsstraat verbindt, is sinds kort afgesloten. Dat gebeurde op bevel van Emir Kir (onafhankelijk), de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node. De tunnel wordt voortaan gebruikt als opslagplaats voor de gemeentediensten van Sint-Joost.

Wie aan het Noordstation van de Vooruitgangsstraat naar de Brabantstraat wil wandelen, kan er niet langer gebruik maken van de voetgangerstunnel aan het Noordplein. Die is sinds kort volledig afgesloten met een groene metalen poort. “Veel mensen werden lastiggevallen en aangevallen in de tunnel,” motiveert burgemeester van Sint-Joost, Emir Kir, zijn beslissing in La Dernière heure.

De afgesloten voetgangerstunnel doet nu dienst als opslagplaats voor de technische dienst van de gemeente. Voetgangers worden gevraagd om het voetpad in de zuidelijke gang van de tunnel te nemen.

“Als de problemen zich ook naar deze gang zouden verplaatsen, sluit ik niet uit verdere veiligheidsmaatregelen te nemen,” aldus Kir. De ingreep kadert verder ook binnen de geplande renovatiewerken aan de volledige tunnel.

20221029_Voetgangerstunnel Noordplein vanuit Brabantstraat

Twee voetgangers die niet langer de noordelijke gang van de tunnel kunnen gebruiken, besluiten de doorsteek te maken in de berm van de autoweg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni