Voetgangerszone Elsensesteenweg is open

© Saïd Al-Haddad
| De vernieuwde Elsensesteenweg trok meteen al heel wat kijklustigen
Updated: 08-07-2018 - 14:02

De Elsensesteenweg is zaterdagmiddag officieel heropend. De straat is voortaan overdag van 7 tot 19 uur een voetgangerszone, waar wel bussen zullen doorrijden.

En voor die heropening daagde behoorlijk veel volk op. "Er zijn veel voetgangers aanwezig en ik ben zeer tevreden met de renovatie van de Elsensesteenweg, zowel door de keuze van het materiaal, als door de vormgeving. De straat die vroeger smal leek, is bijna dubbel zo breed geworden", zei Brussel minister van Openbare Werken Pascal Smet (sp.a) zaterdag.

Buslijnen 54 en 71 rijden pas vanaf zondag door de nieuwe voetgangerszone. Maar in het najaar moeten die weer omrijden, als dan ook het Fernand Cocqplein wordt aangepakt. De werkzaamheden daar zouden in april 2019 afgerond moeten zijn.

Lees verder onder de video:

Onder meer de bomen en het straatmeubilair op de Elsensesteenweg moeten nog volgen, de heraanleg is dus nog niet af. "De mensen zijn zeer tevreden dat de publieke ruimte wordt teruggeven aan het volk, en we merken, ondanks de kritiek van sommigen, een grote aantrekkingskracht voor dit type projecten", zei Smet. De minister verwijst zo onder meer naar de klachten van handelaars over de werken aan de Elsensesteenweg.

BRUZZ vroeg de buurtbewoners vrijdag al naar hun ervaring. Zaterdag maakten we ook een paar sfeerbeelden:

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?