De avondspits in Brussel

| De avondspits in Brussel.

Volgende week onderhoudswerken op Brusselse binnenring tussen Groenendaal en Waterloo

AD
© Belga
18/08/2022

Van maandag 22 tot vrijdag 26 augustus werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de Brusselse binnenring (R0) tussen het Groenendaalkruispunt en de grens met Wallonië. Dat heeft het Agentschap donderdag bekendgemaakt in een persbericht. Het wegdek van de ring krijgt een nieuwe asfaltlaag.

In totaal wordt de bovenste asfaltlaag van de rechterrijstrook over een afstand van vier kilometer vernieuwd. De linkerrijstrook krijgt ook een opknapbeurt, maar dan vanaf het ecoduct tot aan de Waalse grens.

Weinig bijkomende hinder verwacht

Het verkeer richting Waterloo zal tijdens de werken slechts over een in plaats van twee rijstroken beschikken en er zal een snelheidsbeperking gelden.

Het Agentschap voert de werken bewust uit terwijl de werken aan de oprit van Groenendaal nog bezig zijn: op die manier ondervinden de bestuurders richting Waterloo en Namen geen twee keer hinder. Het Agentschap verwacht niet veel bijkomende hinder door de nieuwe werken.

De aannemer start de werken maandagavond om 19.30 uur. De laatste werkmomenten zijn voorzien voor de avond van donderdag en de nacht van donderdag op vrijdag. Op vrijdagochtend zullen de werken normaal gezien afgerond zijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni