Voorlopig geen extra maatregelen op Brussels Airport

© PhotoNews
| (archiefbeeld)

Brussels Airport zet voorlopig vooral in op preventie en informatie voor personeel en reizigers om een verspreiding van het coronavirus te vermijden. Andere maatregelen, zoals medische controles op passagiers, zijn momenteel niet aan de orde.

Brussels Airport volgt de aanbevelingen van de federale overheidsdienst Volksgezondheid over Covid-19 op. Voorlopig zet de luchthaven vooral in op preventie en informatie, zegt woordvoerster Ihsane Chioua Lekhli. Personeel en passagiers worden geïnformeerd over het virus en over mogelijke preventiemaatregelen, zoals een goede handhygiëne. Maar over specifieke medische controles op passagiers heeft de luchthaven nog geen instructies gekregen, klinkt het.

Passagiers op vluchten uit China moeten wel een kaartje invullen met hun persoonsgegevens, zodat ze later makkelijker op te sporen zijn indien nodig. De toestellen zelf worden ook onderworpen aan een extra controle door Saniport, de sanitaire politie voor internationaal verkeer. Die maatregelen zijn al een tweetal weken van kracht.

Ook de Nederlandse luchthaven Schiphol neemt voorlopig geen extra coronamaatregelen. De luchthaven raadt personeel en reizigers wel aan algemene hygiënemaatregelen in acht te nemen en regelmatig de handen te wassen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?