Vorst verhoogt het aantal beveiligde fietsenstallingen

© Gemeente Vorst
| Eén van de nieuwe beveiligde fietsparkingen in Vorst.

Vorstse fietsers kunnen binnenkort gebruik maken van nieuwe en beveiligde parkings voor hun vervoersmiddel. In 2022 zal de gemeente 18 nieuwe fietsboxen plaatsen. In totaal zullen de Vorstenaren beschikken over bijna 400 beveiligde plaatsen.

Sinds de pandemie is de vraag naar beveiligde fietsenstallingen enorm toegenomen, ook in Vorst. Daarom wil de gemeente extra inspanningen leveren om nieuwe fietsers aan te moedigen te blijven fietsen. “Een fiets veilig kunnen stallen is een belangrijk argument bij de keuze om de fiets te gebruiken voor dagelijkse verplaatsingen”, legt Esmeralda Van den Bosch, schepen van Mobiliteit (Ecolo-Groen), uit.

Ook de populairder wordende bakfietsen zullen niet vergeten worden. Die plaatsen worden voorzien in drie nieuwe buurtparkings. Locaties: de Montenegrostraat (Maxima-gebouw) en later in het jaar in de Vuurstraat (Georges Leclercq-toren) en de Olieslagerijlaan (gemeentelijke sociale huisvesting). Ze kunnen respectievelijk 26 fietsen en 4 bakfietsen, 14 fietsen en 2 bakfietsen en 60 fietsen en 4 bakfietsen herbergen.

“De vraag is zeer groot”, benadrukt burgemeester Mariam El Hamidine (Ecolo-Groen). Wie geïnteresseerd is in een beveiligde fietsenstalling, kan zich inschrijven via Cycloparking.Brussels. Zodra er een plaats beschikbaar is, nemen zij contact op.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?