Wegverzakking blokkeert auto's van leerkrachten

Updated: 13-05-2019 - 19:25

Een deel van de Boondaalsesteenweg in Elsene is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer als gevolg van een wegverzakking. Een lek in één van de waterleidingen onder de straat ligt aan de oorzaak van de verzakking. Personeelsleden van de nabijgelegen school die met de auto kwamen, blijven geblokkeerd op de parking. "Ik kan hier toch moeilijk overnachten."

“We werden deze ochtend rond kwart voor elf opgeroepen voor een wegverzakking ter hoogte van nummer 216,” zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer aan BRUZZ. “Bij aankomst bleek het gat in het wegdek zo’n negen vierkante meter groot, maar onder de straat is die holte natuurlijk veel groter.”

Aan de oorzaak ligt een lek in één van de waterleidingen. “Watermaatschappij Vivaqua had er zonet een andere lek gedicht en was de straat aan het dichten toen plots op enkele meters voor hun stellingen nog een andere lek ontstond,” aldus Derieuw. “Die spoelde al het zand weg. Daardoor zakte de straat in.”

Herstellingswerken

Vivaqua en netbeheerder Sibelga keken na of er verder nog lekken waren in hun leidingen, maar dat blijkt niet zo te zijn", zegt Derieuw. “Het is nu aan Vivaqua om de herstellingen op zich te nemen.”

De straat werd afgesloten tussen de François Roffiaenstraat en de Burgemeesterstraat. Hoe lang dat zo zal blijven, is voorlopig niet geweten. “Zolang de werken gaande zijn, kunnen wij de straat niet openen voor het verkeer,” zegt woordvoerster van de politie Brussel Hoofdstad - Elsene Ilse Van De Keere. "Maar vandaag zal ze zeker nog niet open kunnen gaan."

School

De wegverzakking deed zich voor ter hoogte van basisschool Saint-André. De voertuigen van de personeelsleden - het zijn er ongeveer twaalf - blijven voorlopig geblokkeerd op de parking van de school omdat de ondergrond niet stabiel genoeg is om er weg te rijden.

"Normaal gezien kom ik nooit met de auto naar school," zegt kleuterleidster Valerie Hautot aan BRUZZ. "Maar net vandaag wel. En ik woon dichtbij Namen." Hautot verwittigde alvast haar ouders opdat ze haar zouden komen oppikken aan het treinstation. "Ze vertelden ons dat de auto's tot minstens morgenvroeg hier moeten blijven en ik kan hier nu toch moeilijk overnachten. Zelfs het water van de school werd sinds elf uur afgesloten."

Van De Keere verzekert dat er geen probleem is om de kinderen af te halen. "Dat kan via de achterkant van de school, via de Emile de Becolaan. De ouders zijn verwittigd."

wegverzakking boondaalsesteenweg
© EDB/BRUZZ

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?