Weinig verkeershinder na sluiting Leopold II-tunnel

TD
© BRUZZ
01/07/2019

De sluiting van de Leopold II-tunnel zorgt voor weinig hinder op de westelijke invalswegen van Brussel. Ook het gevreesde sluipverkeer blijft voorlopig grotendeels uit.

Een gewaarschuwde automobilist is er duidelijk twee waard, want de gevreesde verkeerschaos blijft voorlopig uit door de sluiting van de Leopold II-tunnel.

Er was maandagochtend weinig hinder, noch op de Leopold II-laan of op de Keizer Karellaan, twee belangrijke invalswegen. Enkel aan de Basiliek van Koekelberg, aan de ingang van de tunnel, en langs het Elisabethpark stroomde het verkeer stapvoets door.

De politie staat elke ochtend ter hoogte van de tunnelmond aan de basiliek om het verkeer in goede banen te leiden en wel tot 1 september. Ook op de Leopold II-laan regelen agenten het verkeer.

De tunnel ging op vrijdagavond 28 juni dicht voor dringende renovatiewerken en gaat pas op 2 september opnieuw open. De alternatieven vind je hier. Een van die alternatieven, de fietsostrade in het midden van de Keizer Karellaan, wordt op maandag om 17.30 uur feestelijk ingehuldigd met een fietstocht.

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Renovatie Leopold II-tunnel , Leopold II-tunnel , verkeer , ochtendspits

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni