Werken aan Leopold II-tunnel op schema voor heropening op 1 september

© PhotoNews

De zomermaanden zijn traditioneel drukke maanden waarin Brussel Mobiliteit heel wat werkzaamheden laat uitvoeren aan de wegen en de tunnels. De renovatiewerken in de Leopold II-tunnel zitten op schema voor een heropening van de tunnel op 1 september.

Na het uitbreken van de coronapandemie en de daarop volgende verminderde verkeersdrukte in de hoofdstad werd de Leopold II-tunnel al sinds eind april volledig gesloten voor het verkeer. Op 1 september opent de langste tunnel van het land opnieuw en zullen het wegdek, de trottoirs en de plafonds splinternieuw zijn. Nadien gaan de nachtsluitingen nog verder voor de werken aan de nooduitgangen en de elektromechanica.

Rogiertunnel en Kruidtuintunnel weer open

Tijdens de maand juli ging ook de Rogiertunnel dicht. In die periode werd de scheidingswand tussen de twee rijrichtingen teruggeplaatst en werd ook de elektrische stroomvoorziening van de tunnelveiligheidsuitrustingen vernieuwd. Door deze werken ging ook de Kruidtuintunnel toe, maar beide tunnels zijn sinds 1 augustus opnieuw open voor het autoverkeer. De werkzaamheden voor de versteviging van het plafond Grosjeanbrug werden eveneens afgerond.

De Georges Henritunnel is wel nog gesloten en krijgt een volledige make-over ter hoogte van de toegangshellingen. Net zoals de Montgomerytunnel is die dagelijks gesloten van 7 tot 19 uur tot het einde van de schoolvakantie. Aan de Deltatunnel is er nog veel werk aan de renovatie van de tunnelmonden. Na de werken aan de uitzettingsvoegen van de Beaulieubrug zal deze vanaf 15 augustus weer in beide richtingen toegankelijk zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?