| De fietsbrug moet klaar zijn in 2021 en zal de afstand tussen Leuven en Brussel met drie kilometer inkorten.

Werkzaamheden aan fietsbrug op fietssnelweg Leuven-Brussel van start

© Belga
02/06/2020

De voorbereidende werken voor de bouw van een fietsbrug over de Brusselse ring op het tracé van de fietssnelweg Leuven-Brussel zijn dinsdag van start gegaan. De 800 meter lange fietsbrug moet eind 2021 klaar zijn en zal de af te leggen fietsafstand tussen Leuven en Brussel met een drietal kilometer inkorten. De ingreep moet het traject ook veiliger en comfortabeler maken.

Naast de bouw van de fietsbrug worden in deze omgeving door de Werkvennootschap ook nog andere werken uitgevoerd. Zo zijn er vanuit deze fietssnelweg aftakkingen voor fietsers voorzien naar Brussels Airport en de bedrijvenzone Keiberg.

Wegversmallingen en snelheidsbeperking

De totale kost van al deze werken bedraagt 32,4 miljoen euro, waarvan de provincie Vlaams-Brabant 8 miljoen euro op zich neemt. De gemeenten Zaventem en Diegem betalen de kosten voor enkele specifieke kleinere ingrepen.

"Het is een complexe bouwwerf die lokaal op verschillende momenten voor hinder zal zorgen. Wat de Brusselse ring betreft zijn er ter hoogte van deze locatie vanaf begin augustus tot midden september 2020 wegversmallingen voorzien en een snelheidsbeperking tot 70 kilometer per uur.

In het voorjaar van 2021 zal de ring tijdens een aantal weekendnachten gedurende enkele uren volledig worden afgesloten", aldus Marijn Struyf, woordvoerder van de Werkvennootschap.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni