Autodelen met Zipcar

Zipcar blijft tot in de zomer, Poppy wil overnemen

FC
© Belga - BRUZZ
27/02/2019

Zipcar blijft dan nog enkele maanden langer actief in Brussel. Ze onderhandelen momenteel exclusief met het Antwerpse auto- en scooterdeelplatform Poppy voor een overname, die dan tegen de zomer zou plaatsvinden. Dat melden zowel Poppy als Zipcar.

Zipcar maakte vorige week bekend zich terug te trekken uit Brussel, Parijs en Barcelona, een beslissing van moedermaatschappij Avis Budget Group. Met het systeem van free-floating autodelen dat Zipcar in Brussel aanbood, kan een auto zonder reservering opgepikt en eender waar achtergelaten worden binnen de operationele zone.

De 250 wagens van Zipcar zouden in Brussel de komende maanden beschikbaar blijven onder het merk Zipcar, en na de zomer vervangen worden door wagens van Poppy. Huidige klanten van Zipcar krijgen dan toegang tot al hun diensten, waaronder ook scooters en steps.

Het deelplatform Poppy lanceerde in 2018 in Antwerpen. Een jaar na de lancering heeft Poppy 350 ecologische wagens en 25 elektrische scooters in Antwerpen en telt het meer dan 20.000 gebruikers die samen meer dan 2 miljoen kilometers aflegden.

De overname van Zipcar Brussel betekent dat Poppy voor de eerste keer zal uitbreiden naar een nieuwe stad. Het team van Zipcar in Brussel kan blijven en zal deel uitmaken van het Poppy-team.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Zipcar , poppy , autodelen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni