Zoekopdrachten op Google over fietsroutes in Brussel met 22 procent toegenomen

© Bart Dewaele
| Fietsen is Brussel zit enorm in de lift.

Over de hele wereld is fietsen de laatste maanden populairder geworden. Op Google zijn er in het afgelopen jaar 22 procent meer zoekopdrachten geweest naar fietsroutes in Brussel.

De zomer die eraan komt in combinatie met de pandemie, zorgen ervoor dat meer en meer mensen de fiets gebruiken als uitlaatklep of om de natuur in de trekken. En dat merken ze ook bij Google. Op 3 juni vieren ze bij het Amerikaanse bedrijf 'World Bike Day' en gingen ze op zoek naar de laatste fietstrends wereldwijd.

In België werden er 11 procent meer zoekopdrachten geregistreerd naar fietsroutes in vergelijking met vorig jaar. In Brussel was dat dubbel zoveel: er was een stijging van 22 procent tegenover 2020. Wat ook opmerkelijk is, is dat de Google Search naar 'fietsenwinkel' met 112 procent gestegen is in het hele land tegenover vorig jaar.

België staat momenteel op de 11de plaats wereldwijd in de categorie "Gebruik van fietsroutes per land in Google Maps". In de top drie staan Duitsland, de Verenigde Staten en Nederland. In Europa komt België op de achtste plaats. Op vlak van steden staan Tokio, Amsterdam en Londen bovenaan. Brussel staat 14de wereldwijd en op nummer acht in Europa.

Deelfietsen in realtime

Google Maps voorziet nu ook realtime beschikbaarheid van deelfietsen, e-bikes en scooters in enkele Belgische steden. Je kan op de app zien hoe lang je nog moet wachten op een fiets, hoe lang het traject is en wat de verwachte aankomsttijd zou zijn. In Brussel is het al mogelijk om dit te zien, net als in Luik en Antwerpen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?