Zuidlus Ter Kamerenbos tijdens de zomer weer één maand gesloten voor autoverkeer

© Photonews
| De rechter oordeelde eind vorig jaar dat de afsluiting van de zuidlus onwettig was.

De zuidlus van het Ter Kamerenbos wordt opnieuw gesloten van 15 juli tot 14 augustus. Dat kondigt de gemeente Ukkel aan op Facebook. Automobilisten zullen dan plaats maken voor voetgangers, fietsers en andere niet-gemotoriseerde weggebruikers.

Het bos zal ook volledig gesloten zijn op twee feestdagen: 21 juli en 15 augustus en op de andere feestdagen door het jaar heen. Daarnaast is het Ter Kamerenbos ook elke zondag afgesloten voor verkeer. Ook volgende zomer zal de zuidlus een maand gesloten zijn. Zo is dat vastgelegd in de ordonnantie, bevestigt de woordvoerster van de burgemeester van de Stad Brussel, Philippe Close (PS).

Vorig jaar was er heel wat discussie over de zuidlus. Die was tijdens de lockdown afgesloten, maar de gemeente Ukkel wilde hem graag weer openen. De burgerlijke rechtbank van Brussel heeft in kortgeding de gemeente Ukkel gelijk geven in het geschil met de Stad Brussel.

De zuidlus van het Ter Kamerenbos werd uiteindelijk vanaf 14 december weer geopend, maar enkel tussen de Lorrainedreef en de Braziliëlaan. Dat besliste het Brusselse stadsbestuur destijds na overleg met Ukkel, Elsene en Watermaal-Bosvoorde. Het grootste deel van het bos blijft daardoor wel autovrij.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?