Zware crash aan Daillylaan in Schaarbeek: chauffeur legt positieve drugtest af

© Facebook Magali V.
Updated: 11-07-2020 - 11:50

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag zijn een autobestuurder en motorrijder op elkaar gebotst op de hoek van de Daillylaan en de François Bossaertsstraat in Schaarbeek. De chauffeur van de wagen testte positief op drugs. De motorrijder raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Het ongeval wordt zaterdagochtend bevestigd door de politiezone Brussel-Noord. "Bij het ongeval waren één auto en één motorrijder betrokken," klinkt het. "De chauffeur van de wagen testte positief op drugs, en zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken."

Volgens buurtbewoonster Magali V. klonk het ongeval erg gewelddadig. "Ik schrok rond middernacht wakker door een luide klap," vertelt ze aan BRUZZ. "Ik zag dat de motor letterlijk in twee was gesplitst, en de bestuurder ervan met de ambulance werd afgevoerd."

Volgens de buurtbewoonster is het ongeval een gevolg van de straatraces die er geregeld gehouden worden. "De bestuurder van de auto vertelde dat hij is moeten uitwijken voor straatracers, en zo in botsing raakte met de motorrijder."

"Of dat waar is, kan ik niet bevestigen. Maar ik weet wel dat hier van zodra de zomer start, steeds straatraces gehouden worden die ontzettend veel lawaai maken en me uit mijn slaap houden. Ik ben die races meer dan beu."

Bij het ongeval raakten ook verschillende wagens beschadigd die langs de weg geparkeerd stonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?