Zware ochtendspits door werken Leopold II-tunnel, files beginnen af te nemen

© PhotoNews
| Renovatie van de Leopold II-tunnel start in de zomer van 2018.
Updated: 28-06-2018 - 09:32

Er stond donderdagochtend meer dan een uur file op de E40 van Gent naar Brussel door de voorbereidende werken aan de Leopold II-tunnel. Omstreeks 9 uur begonnen de files af te nemen en was het nog ongeveer 40 minuten aanschuiven vanaf Ternat. Dat meldt Brussel Mobiliteit.

Automobilisten waren gewaarschuwd: de renovatie van de Leopold II-tunnel zal hinder veroorzaken. Vooral pendelaars uit Oost- en West-Vlaanderen, die de E40 richting Brussel nemen, krijgen het zwaar te verduren.

Door de voorbereidingswerken op de Keizer Karellaan richting de tunnel is er een rijstrook geschrapt op de E40, om mensen te ontraden rechtdoor te rijden naar Brussel. Autobestuurders worden naar de Ring rond Brussel geleid.

Die trechter veroorzaakt wel lange files op de E40. Zowel het Vlaams Verkeerscentrum als Brussel Mobiliteit raadt aan om die invalsweg te vermijden en alternatieven te zoeken. Die vind je ook hier.

Heizelparking

"Er zijn alternatieve routes voorzien, net als een pendelparking aan de Heizel met aansluiting op de metro", klinkt het. "Aan Parking C op de Heizel worden 1.000 parkeerplaatsen ingericht als gratis pendelparking. Deze parking bevindt zich op 10 minuten stappen van metrostation Koning Boudewijn en van tramlijn 7. Tussen 6.30 uur en 22 uur is een gratis pendeldienst met collectieve taxi's voorzien tussen de parking en het metrostation."

Verkeershinder
© TomTom My Drive
| De situatie op de Brusselse ring rond 8 uur 's ochtends. Vooral de E40 slibt dicht.

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?