Brosellafestival: voortaan vijf euro toegang

© brusselnieuws.be
07/07/2014

Komend weekend strijkt het Brosella Folk & Jazz festival opnieuw neer in het Ossegempark. Voor het eerst – de originele aanpak van vorig jaar niet meegerekend – moet men betalen om binnen te geraken, al bedraagt de prijs slechts een schamele vijf euro.

Brosella Folk en Jazz is al 38 jaar een vaste afspraak voor muziekliefhebbers. Het Groentheater van het Ossegempark aan de voet van het Atomium fungeert als lieflijk decor voor dit familiefestival.

Met de materiële hulp van de stad Brussel, met subsidies en met bijdragen van leden slaagde het festival er tot twee jaar geleden in om gratis te blijven.

Vorig jaar werd geëxperimenteerd met de formule dat wie een toegangsticket kocht voor 3 euro daar twee drankbonnetjes voor in de plaats kreeg (die samen normaal vier euro kostten, red.).

Dit jaar is er geen ontkomen aan: bezoekers vanaf twaalf jaar betalen vijf euro voor een toegangsbandje. Daarmee krijgt men wel 1 euro korting per drankje aan de bar.

Het festival doet ook een oproep tot crowdfunding: voor 25 euro kan men lid worden, een erelid wordt u voor 50 euro, en de titel mecenas krijgt men vanaf stortingen van 150 euro.

Zaterdag 12 juli staat in het teken van folk, met zeven concerten van 15 uur tot middernacht. Zondag is jazzdag, eveneens met zeven concerten.

Voor de kinderen is er zoals steeds bonte animatie onder de noemer Brosella Kids, en de Brosella Brasserie zorgt voor eten en drinken.

Het programma vindt u via de link in bijlage.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Muziek , Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni