Flagey krijgt kleinste concertzaal ter wereld

De Klarafestival Box staat garant voor 114 miniconcerten van 12 verschillende artiesten en ensembles.

Aan de ingang van cultuurcentrum Flagey staat vanaf 9 maart de kleinste concertzaal ter wereld. Klassieke radiozender Klara opent het miniatuurzaaltje, een glazen container, in het kader van het jaarlijkse Klarafestival.

15 vierkante meter. Groter is 's werelds kleinste concertzaal niet. De glazen container bevat niet meer dan een sofa en een piano en moet klassieke muziek (en het jaarlijkse Klarafestival) dichter bij het grote publiek brengen.

De box, die voor de ingang van het Flageygebouw zal staan, op het Heilig Kruisplein in Elsene, staat garant voor 114 miniconcerten van een kwartier. Twaalf verschillende artiesten en ensembles zullen stukken voor hun rekening nemen. Het concerthuisje is volledig gratis.

Een van die artiesten is pianist Florestan Bataillie (25). “Hoe creëer je op een kwartier tijd een intieme concertervaring, met je toeschouwers binnen handbereik, en dan nog in een glazen container? Ik kijk er naar uit om in dit kader als jonge muzikant mijn steentje te kunnen bijdragen aan het Klarafestival,” zegt hij.

> Klarafestival Box. 10, 12, 14, 20, 21 en 22/03. Van 17u tot 23u. Heilig Kruisplein, Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?