M.A.F. Orquesta wint eerste editie BRUZZ Vibe

© vi.be

Het funk-soul-orkest M.A.F. heeft de allereerste editie van BRUZZ vibe gewonnen. Dat is een nieuwe wedstrijd voor Brussels muzikaal talent. Ze waren de beste van 51 inzendingen. Het orkest wint onder meer een Stoemp-caféconcert en opnamesessies in de studio van Pianofabriek.

Pianofabriek, het gemeenschapscentrum van Sint-Gillis, wordt 40. Om die verjaardag te vieren is het er vier dagen lang feest. Zo staat er op donderdag bijvoorbeeld nog een reggaeconcert met Omar Perry op het programma. Vrijdag is er dan weer muziek uit Noord-Spanje en zaterdag een uitgebreide nieuwjaarsviering.

Veel interesse voor nieuwe wedstrijd

De festiviteiten werden afgetrapt met de nieuwe rockrally BRUZZ vibe. 51 Brusselse bands, minstens een bandlid moest uit Brussel komen, werden gekwalificeerd voor de wedstrijd. Uiteindelijk selecteerde de jury uit die lijst drie finalisten. Leden van die jury kwamen van Bruzz, Poppunt en Pianofabriek zelf.

De poëtische poprock, geïnspireerd op The National en Radiohead, van het viertal van den Bear nam het op woensdag op tegen vioolsinger-songwriter BAUM en het soul- & funkorkest M.A.F.. Zij stonden er samen met zanger Soul T op het podium. Die laatsten werden uiteindelijk door de jury en het publiek tot winnaar van de avond gekroond.

Aan de wedstrijd hingen heel wat prijzen vast. Zo mogen de winnaars zaterdag al opnieuw op het podium kruipen tijdens het nieuwjaarsfeest van Pianofabriek. Daarnaast krijgt het M.A.F.-orkest ook tien dagen studiotijd met technicus in het Gemeenschapscentrum om een LP op te nemen en spelen ze volgend jaar een Stoemp-caféconcert.

M.A.F. Orquesta & Soul T aan het werk in het Koninklijk Circus vorig jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?