Politie extra waakzaam tijdens concert van rapper Booba

© Booba / Facebook
| Het concert in zaal Birdy vrijdag mag wel doorgaan, maar de politie heeft extra manschappen voorzien die in geval van een negatieve uitloop snel kunnen optreden.

De politie zal extra waakzaam zijn en extra manschappen stand-by houden aanstaande vrijdag tijdens het concert van de Franse rapper Booba in zaal Birdy. De zone Brussel Hoofdstad Elsene is extra waakzaam voor protesten tegen de soms vrouwonvriendelijke inhoud van zijn nummers.

Eerder werd een show van de omstreden rapper in Bloody Louis geannuleerd. Het concert in zaal Birdy vrijdag mag wel doorgaan, maar de politie heeft extra manschappen voorzien die snel kunnen optreden. De manschappen zullen niet zichtbaar ter plekke zijn.

Daarnaast is er monitoring via de sociale media. Die werd na de rellen in Brussel versterkt. "We volgen dit van nabij op. Er is die dag iemand aangeduid om dit op te volgen en we beschikken over extra capaciteit in geval van problemen", zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse.

De showcase van de Franse rapper in club Bloody Louis werd begin januari al geannuleerd. Via sociale media werden jongeren opgeroepen om voor aanvang van het concert te protesteren tegen de komst van de rapper vanwege vrouwonvriendelijke uitlatingen aan het adres van Marokkaanse vrouwen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?