New York Times bewierookt Brusselse chocolade

© brusselnieuws.be
26/12/2011
De Amerikaanse krant New York Times kent de goede dingen in het leven. In een reportage wordt uitgebreid de lof gezongen van de Brusselse chocolade. Een van hun reporters ging op stap in ‘The World Capital of Chocolate’.

De NYT trapt af met een rekensommetje: "Voor een miljoen Brusselaars zijn er 500 chocolatiers, of een per 200 inwoners". Reporter Amy Thomas gaat vooral in op de innovatieve kant van de Brusselse chocolatiers. Innovatie die de groeiende concurrentie uit Duitsland en Nederland moet counteren.

Naast de gevestigde waarden als Wittamer en Neuhaus komen ook nieuwere namen als Zaabär, Pierre Marcolini en Laurent Gerbaud aan bod. Onder andere door de pralines van de laatste, met wilde bloemen en limoen, concludeert de Times, dat er een ware revolutie in chocoladeland op komst is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni