70.000 bezoekers voor 17de Couleur Café

© tvbrussel
03/07/2006
Zondagavond is op de terreinen van Thurn en Taxis de17de editie van Couleur Café afgesloten. De peetvader van de funk George Clinton bouwde met zijn P.Funk All-Stars een spetterend slotfeestje voor een dolenthousiast publiek. Eerder op de avond stonden ook Tracy Chapman en Vive la Fête op het podium.

De laatste festivaldag was uitverkocht en met 25.000 bezoekers ook de drukste dag. Op vrijdag en zaterdag waren er telkens tussen de 22.000 en 23.000 festivalgangers. Blikvangers waren vrijdag de legendarische James Brown en zaterdag de Braziliaan Gilberto Gil, ook minister van cultuur van Brazilië. In totaal waren er 40 groepen te zien in de meest uiteenlopende genres.

"We zijn vooral een kosmopolitisch festival, we putten uit de broeikas van culturen en muziekgenres uit de steden maar proberen er steeds voor te zorgen dat alle groepen die hier spelen live erg sterk zijn", zegt Irene Rossi, organisatrice van Couleur Café.

Eén van die sterke live-acts was op zaterdag de Gentse Porto Ricaan Gabriel Rios. Twee jaar geleden, toen Rios' carrière pas begon, stond hij ook op Couleur Café. En ondertussen is er veel veranderd.

"Vandaag is muziek alles voor mij. Vorige keer was ik nog aan't proberen, speelde ik nonchalanter. Maar nu ben ik wel zeker dat dit is wat ik wil doen", aldus Rios.

In totaal kwamen er zo'n 70.000 mensen naar het festival, ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni