800 bezoekers voor Nacht van de Kennis over Brussel

© brusselnieuws.be
23/11/2013

Zo’n 800 mensen zakten vrijdagavond af naar de tweede editie van de Nacht van de Kennis over Brussel, bijna dubbel zo veel als vorig jaar.

Heel wat volk in het Kaaitheater vrijdagavond voor de Nacht van de Kennis over Brussel. Tot diep in de nacht legden sprekers van allerlei slag hun kijk op Brussel voor aan de zowat 800 gegadigden. Vorig jaar kwamen er nog 440 mensen opdagen.

Organisator Joost Vaesen van het Brussels Studies Institute spreekt van een succes. “Het is een informeel gebeuren, mensen kunnen binnen en buiten lopen wanneer ze willen. Maar het viel op dat de zaal al van bij het begin goed gevuld was, en dat bleef zo tot middernacht.”

Thema dit jaar was Brussel als kleine wereldstad. De internationalisering van de universiteiten, de wereld van de lobbyisten en spionage in Brussel kwamen daarbij aan bod. Humor was er met David Helbich, de man achter de Facebookpagina en het boek Belgian Solutions, die absurde situaties in Brussel in beeld brengt. De bijwijlen hilarische beelden, gecombineerd met de eigen nonchalante presenteerstijl van Helbich, kregen de zaal regelmatig plat.

Apartheid
Ook Libération-journalist Jean Quatremer was een smaakmaker in het debat over Europa. Hij noemde de Europese wijk een vorm van fysieke agressie tegenover zijn gebruikers. De huidige Europese scholen noemde hij een vorm van apartheid. Alain Deneef pleitte in het debat voor Europese scholen die evengoed leerlingen inschrijven waarvan de ouders niet bij de Europese instellingen werken.

Ook voor het afsluitend concert van Laila Amezian en Triode, om 1 uur, zaten er nog een paar doorbijters in de zaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni