Aantal bezoeken Muntpunt stijgt, net als aantal Paspartoehouders

muntpunt_1.jpg
© Martin Pulaski
| Muntpunt
© Martin Pulaski
| Muntpunt

De centrale Nederlandstalige bibliotheek Muntpunt trok in de eerste helft van 2017 327.000 bezoekers, tegenover slechts 270.000 in de eerste helft van 2014. Ook het aantal Paspartoehouders, waarmee houders voordelig aan cultuuractiviteiten kunnen deelnemen, steeg met 3.000 stuks in anderhalf jaar tijd.

Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister van Cultuur (en Brussel) Sven Gatz (Open VLD) aan Vlaams parlementslid en Brusselaar Karl Vanlouwe (N-VA).

In de eerste jaarhelft vonden in Muntpunt bovendien ook meer dan 400 activiteiten plaats, gaf minister Gatz nog mee. “Muntpunt is, net als de Nederlandstalige scholen, een kwaliteitslabel voor de Vlaamse aanwezigheid in haar hoofdstad én een middel voor het versterken van het Nederlands bij tienduizenden Brusselaars”, reageert Vanlouwe.

Het aantal bezoekers/bezoeken van Muntpunt is overigens nog wat anders dan het aantal unieke bezoekers (in 2016 waren dat er ongeveer 28.000) of het aantal leden van de bib (in 2016 waren dat er ongeveer 17.500).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?