Atelier 340 Muzeum in geldnood

Karolien Merchiers
© Brussel Deze Week
18/07/2007
Na 28 jaar lijkt het einde van Atelier 340 Muzeum nabij. Tenminste, als het er niet in slaagt om voor het eind van deze maand 35.000 euro bijeen te sprokkelen.

Hoewel de financiële steun van de Franse Gemeenschap verhoogd is, kampt Atelier 340 Muzeum nog met een spook uit het verleden: de afbetaling van een lening voor renovatie en verbouwingen. Een herziening van deze lening is niet mogelijk, zodat 31 juli als een donkere wolk boven het Muzeum hangt.

De voorzitter heeft drie mogelijkheden bedacht om aan geld te geraken, maar hij blijft naar eigen zeggen openstaan voor andere (snelle) suggesties. Volgens een eerste scenario schieten 35 sympathisanten elk een som van duizend euro voor, die dan tussen februari en juni 2008 wordt terugbetaald. Een andere mogelijkheid is dat de voorschotten in natura terugbetaald worden, door transport van kunstwerken, schrijnwerk, het ter beschikking stellen van zalen en zo meer. Een derde mogelijkheid is dat 778 kunstliefhebbers elk een sponsorkaart van 45 euro kopen, waarmee ze tot eind 2008 gratis toegang krijgen tot alle activiteiten, en een korting van dertig procent op alle catalogi.

Het Muzeum blijft zeker niet bij de pakken zitten en werkt inmiddels al volop aan onder meer de tentoonstelling van de collectie van het Poolse Centrum voor Sculptuur van Oronsko, en een internationale tentoonstelling rond het thema 'natuur-sculptuur'. Opvallend is ook het geplande vervolg op Irreligia Polen uit 2001-2002: Irreligia België.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni