Bakfiets brengt boeken bij bewoners

© brusselnieuws.be
09/04/2013
De Nederlandstalige bibliotheken van Vorst en Sint-Gillis hebben samen een bakfiets aangekocht. Met deze - deels elektrisch aangedreven - bakfiets gaan de bibliotheken van beide gemeenten letterlijk de straat op. Dat gebeurt al een eerste keer op 11 en 12 april in het kader van een speelstraat in Sint-Gillis.

De bakfiets zal aanwezig zijn op buurtfeesten, speelstraten, autoloze zondagen en andere evenementen in de publieke ruimte. De eerste keer gebeurt dat tijdens een speelstraat in de Montenegrostraat op 11 en 12 april.

"Met deze bakfiets hebben we voortaan een mobiele minibibliotheek ter beschikking", zegt Willem Stevens (SP.A), schepen van Nederlandstalige aangelegenheden en duurzame ontwikkeling in Sint-Gillis. "Het is een ideale manier om de bibliotheken meer zichtbaarheid te geven en om boeken bij een publiek te brengen dat de bib niet kent of er niet gemakkelijk naartoe komt."

In deze rijdende minibibliotheek zal naargelang het evenement telkens een aangepaste en aantrekkelijke collectie romans, stripverhalen en leuke, geïllustreerde kinderboeken beschikbaar zijn. "Met de lente- en zomermaanden in het vooruitzicht, staat de bibliotheekbakfiets alvast klaar om de straten en pleinen van Sint-Gillis en Vorst te veroveren", aldus Stevens. "De bakfiets heeft trouwens een elektrische ondersteuning waardoor zelfs de steile straten van Sint-Gillis geen probleem zullen vormen."

Door samen te werken willen de Nederlandstalige bibliotheken van Vorst en Sint-Gillis de krachten bundelen, zowel op het vlak van collectievorming als qua promotie en logistiek. De samenwerking is een pilootproject dat nauw wordt gevolgd door het Steunpunt van Brusselse Bibliotheken. Het steunpunt wil graag dat alle Nederlandstalige Brusselse bibliotheken nauwer gaan samenwerken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni