Bedreigd kunstencentrum Wiels ontvangt nieuw talent

Jelle Couder
© Brussel Deze Week
10/02/2010
Afgelopen weekend begonnen in kunstencentrum Wiels de preselecties voor De Canvascolectie/La Collection RTBF. Met de kunstwedstrijd gaat Canvas voor de tweede keer op zoek naar nieuw artistiek talent.

Vorig weekend mochten 1.600 kunstenaars in de dop hun werk voorstellen aan een jury. De komende weken zal hetzelfde gebeuren in de andere Belgische provincies.

In totaal hebben 7.600 mensen zich ingeschreven voor de wedstrijd. Zij strijden om een plaats op de tentoonstelling die in mei in het Paleis voor Schone Kunsten te zien zal zijn. Daar zullen ook vier prijzen worden uitgereikt aan de meest verdienstelijke kunstenaars, waaronder een professionele prijs van 10.000 euro en een publieksprijs van 6.000 euro. De Canvascollectie zal ook op televisie lopen.

De start is een boost voor Wiels, want het kunstencentrum wordt nog steeds met sluiting bedreigd omdat 2,7 miljoen euro subsidie geblokkeerd wordt door de financiële inspectie. Een petitie die bevoegd minister Laurette Onkelinkx oproept snel een oplossing te vinden, werd al door meer dan 1.700 mensen ondertekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni