21 Secolo_Theater Tartaar

Bewogen: een culturele ontmoeting met vluchtelingen

LT
© BRUZZ
13/02/2017

Van 15 februari tot 31 maart loopt Bewogen, een cultureel project rond migratie, in de Brusselse gemeenten Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe. Op het programma staan voorstellingen, lezingen en tentoonstellingen over, voor en door vluchtelingen.

Bewogen is een samenwerking van gemeenschaps- en wijkcentra, bibliotheken en verschillende organisaties die werken met vluchtelingen. Met het evenement willen de organisatoren de maatschappij inclusiever en toegankelijker maken voor vluchtelingen.

“We willen ervoor zorgen dat vluchtelingen een plaats krijgen in onze organisaties en de maatschappij, niet enkel tijdens het project maar ook in onze reguliere werkingen én het dagelijkse leven”, zegt Ciska Vandendriessche, cultuurbeleidscoördinator van Sint-Pieters-Woluwe, aan BRUZZ.

Logo_bewogen
Maatschappij in beweging
De naam ‘Bewogen’ is een bewuste keuze: “Het idee achter de naam is het feit dat we niet onbewogen willen blijven. We willen voorstellingen tonen die ontroeren en zo ook voor beweging zorgen binnen de maatschappij.”

De meeste evenementen zijn gratis of laagdrempelig om het project zo toegankelijk mogelijk te maken. “Het geld gaat nadien integraal naar Minor-Ndako, een organisatie opgericht voor de opvang en begeleiding van buitenlandse niet-begeleide minderjarigen”, aldus Ciska Vandendriessche.

> Bewogen. 15/02 > 31/03, diverse locaties in Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Cultuurnieuws , Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni