Bijna 100.000 bezoekers voor Stripfeest

© Twitter
© Twitter

De achtste editie van het Stripfeest in Brussel heeft bijna 100.000 bezoekers gelokt, meldt de organisatie. Naast de Balloon's Day Parade, waarbij reuzegrote ballonnen in de vorm van bekende strippersonages door de straten van Brussel trekken, herbergde het Stripfeest met de Atomium-prijzen ook het grootste prijzenevenement in Brussel.

Het Stripfeest was ook goed voor meer dan 100 stands van tentoonstellingen, 400 auteurs en tekenaars en veel animaties in de tenten in het Warandepark en in de tentoonstellingszalen van BOZAR.

Naar aanleiding van zijn zestigste verjaardag was Guust Flater dit jaar de speciale 'genodigde' van de Balloon's Day Parade. Andere ballonnen die te zien waren, waren die van onder meer Kuifje, Bollie en Billie, Robbedoes, Betty Boop, het Star Wars-personage BB-8 en Lucky Luke.

Het opblazen van de ballonnen ging rond 10 uur van start op het Paleizenplein. De stoet vertrok om 15 uur via onder meer de Wetstraat en de Keizerslaan naar het De Brouckèreplein, waar de parade omstreeks 18 uur aankwam.

An inflatable comics series character Superman seen during the Balloon's Day Parade as part of the annual Comic Bo… https://t.co/NtcRGIDlpJ pic.twitter.com/amhoITaNDM

— Wiktor Dabkowski (@Brussels_PJ) 3 september 2017

Zoals elk jaar op het Stripfeest werd er ook een Kuifje-rally georganiseerd, maar nieuw was dat het tijdschrift Kuifje het tijdschrift Robbedoes had uitgenodigd. Zo namen er bijna 100 oldtimers die sinds 1946 in de twee tijdschriften verschenen aan de rally deel. Die vertrok op vier verschillende locaties, Lier, Verviers, Jumet en Anderlecht, en kwam rond 13 uur op het Paleizenplein aan.

Naast de parades was ook het uitreiken van de Atomium-prijzen voor 7 striptekenaars een hoogtepunt van het Stripfeest, zegt Geert Cochez van Visit Brussels. "Met de Atomium-prijzen hebben we het grootste prijzenevenement in Brussel wat de som betreft: er werd voor meer dan 100.000 euro prijzengeld aan de winnaars uitgereikt."

"Daarmee positioneren we Brussel als belangrijkste stad voor strip in Europa en als professionele ontmoetingsplek. We mochten immers een delegatie verwelkomen uit meer dan 19 landen", besluit een tevreden Cochez.

#BalloonsDayParade#fetedelabd#StripFeest#BrusselsComicStripFestival#Brusselslife#ErfgoedBrussel#VisitBrussels#VisitBelgium#IkbenBelg pic.twitter.com/apLORELJTO

— Vony Vanherp (@VonyVanherp) 3 september 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Mobiliteitsdebat doet lokale democratie daveren op haar grondvesten
  • Wat maakt een winkelgalerij succesvol?
  • Black Box Revelation heeft een nieuw album
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze maand
  • Fashion designer Diane von Fürstenberg
  • Orgasmes pour toutes: Le Canine Collectif parle plaisir
  • Cute vs. evil: Brussels International Fantastic Film Festival
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement