Brussel scoort bij nominaties Red Bull Elektropedia Awards

De genomineerden voor de zevende Red Bull Elektropedia Awards zijn bekendgemaakt. In de meeste van de twintig categorieën is Brussel sterk vertegenwoordigd. Uitschieters zijn Roméo Elvis en Zwangere Guy, met elk 7 nominaties achter hun naam. Muziekliefhebbers krijgen nu tot 9 november de tijd om hun stem uit te brengen. De prijsuitreiking volgt op 15 november in Flagey.

Hoeveel prijzen de Brusselaars in ontvangst mogen nemen op de Red Bull Elektropedia Awards van dit jaar, weten we pas op 15 november. Maar als het aantal nominaties een indicatie is, mogen de artiesten uit de hoofdstad al in hun handen beginnen wrijven. Zo goed als alle namen uit de Brusselse muziekscene duiken immers op in een of meer categorieën.

De vertegenwoordiging is zelfs zo overweldigend dat zeven van de tien genomineerden in de categorie Artist Of The Year uit Brussel komen. Hetzelfde zien we gebeuren in de categorie Best Album. De tien genomineerden voor Best Song en Best Live Act bestaan dan weer voor de helft uit Brusselaars.

Zeven nominaties
Het meeste kans op een beeldje maken de Brusselse rappers Roméo Elvis en Zwangere Guy (als soloartiest of als groepslid van Stikstof). Zij hebben allebei maar liefst zeven nominaties beet. Die andere grootheid Damso – voorlopig de enige bekende headliner van Couleur Café volgend jaar – scoorde er vijf. Oscar and the Wolf is dan weer genomineerd in drie categorieën.

Verder maakt ook Couleur Café zelf kans op een prijs als Best Festival. Het BRUZZ-radioprogramma Back To Niceness is genomineerd in de categorie Best Radio en het Brusselse We Bring You in de categorie Best Party. Bozar Night, Catclub en Deep in House zijn ten slotte de Brusselse kanshebbers in de categorie Best Really Big Party.

Zegezeker
Voor de meesten is het nog wachten tot 15 november op verlossend nieuws. Toch zijn er al Brusselaars die wél zeker zijn van een prijs, met name Vitesse en de jonge Témé Tan. Vitesse bestaat uit de mannen achter platenwinkel Crevette Records en zijn eerder dit jaar ook als muzikanten naar buiten getreden. Témé Tan bracht enkele weken geleden zijn gelijknamige debuutalbum uit. Beide weten nu al zeker dat ze (samen met blackwave) een award voor Most Promising Artist zullen krijgen.

Ook Kenny Gates en Michel Lambot, de oprichters van platenlabel PIAS, worden in de bloemetjes gezet. Zij krijgen een Lifetime Achievement Award voor hun bijdrage aan de Belgische muziek en het Brusselse nachtleven. Hun label zag in 1981 het daglicht in de Brusselse kelder van Gates als Play It Again Sam, en is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevend label voor onafhankelijke muziek in Europa met hoofdzetel in Londen.

> Stemmen op jouw favorieten kan tot 9 november, 23.00 uur, op de website van de awards.
> Uitreiking: 15/11 in Flagey, Elsene (volg de show live vanaf 20.30 uur op BRUZZ.be)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • 'De moord op de leraar in Frankrijk had ook hier kunnen gebeuren'
  • Verslag van op de multiconfessionele begraafplaats in Evere
  • Big City: Welke sporen zijn er nog van de Joodse wijk in de Marollen?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Adieu, cultuur. De cultuursector reageert op de sluiting
  • Entretien: Jakomo, finaliste du dernier Humo's Rock Rally
  • Corona wurgt de clubscene
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement