Brussel verwelkomt Nuits Sonores en European Lab Brussels

© Belga
31/05/2017

Van 14 tot 17 september vindt in Brussel de eerste editie plaats van 'Nuits sonores en European Lab Brussels', een muzikaal evenement en een debatforum dat een panorama wil bieden van 'onafhankelijke culturen en Europese denkrichtingen, diversiteit en de artistieke en intellectuele onstuimigheid van vandaag'.

Midden september vindt in Brussel de eerste editie van 'Nuits Sonores en European Lab Brussels' plaats. Nuits Sonores is een stedelijk, cultureel en artistiek laboratorium dat in 2003 in Lyon ontstond.

"Als ontmoetingsplek voor ideeën, kunstprojecten en culturele initiatieven bouwt Nuits sonores al vijftien jaar aan een veeleisend en eigenzinnig panorama van hedendaagse onafhankelijke, elektronische en digitale culturen", zo luidt het bij de initiatiefnemers.

European Lab zowel permanent als tijdelijk
Het European Lab forum zag zeven jaar geleden al het levenslicht. Het heeft vandaag op verschillende plaatsen vaste vorm aangenomen: hetzij permanent (European Lab Tanger, European Lab Winter Forum in Parijs), hetzij tijdelijk (Seoul, Frankfurt in oktober 2017).

"De oprichting van een permanent forum in Brussel is samen met de invoering van het festival Nuits Sonores een belangrijke en symbolische stap in de ontwikkeling van het project, aangezien de ontplooiing van European Lab in het hart van de Europese hoofdstad ligt."

Paleis 10 en ADAM-museum
Het initiatief vindt plaats in het Paleis 10 van Brussels Expo en in het ADAM-museum. Het wordt eveneens gedragen en medegeorganiseerd door talrijke cultuurspelers in de binnenstad zoals de AB en BOZAR. De stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest subsidiëren het initiatief.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni