Brussels Beer Project op zoek naar nieuw bier

© brusselnieuws.be
29/04/2014

Brussels Beer Project organiseert op 10 mei een grote proeverij in de Brussels Event Brewery. Deelnemers mogen uit vier brouwsels kiezen wat de nieuwe worp van het Beer Project wordt.

Wie afzakt naar het evenement, mag de vier kanshebbers proeven. Het publiek bepaalt welk bier het Brussels Beer Project daarna in productie neemt.

“We hebben geëxperimenteerd met tarwe”, zegt Sébastien Morvan van het Brussels Beer Project aan Télé Bruxelles. “Dat wordt vaak gebruikt in de Belgische biertraditie. Maar we hebben er een twist aan proberen te geven door buitenlandse hopsoorten te gebruiken. Uit Nieuw-Zeeland en de VS bijvoorbeeld.”

Voorafgaand aan de grote proeverij in de Event Brewery werden al enkele degustaties in cafés en bistro's opgezet. De commerciële lancering van het bier is voorzien voor het begin van de zomer.

Brussels Beer Project lanceerde een jaar geleden al de Delta, een bier dat ook al als beste uit vier prototypes naar voor kwam. Daarna volgde de Babbeleir de Saint-Jean, een bier met chocoladesmaak.

De toegang tot de proeverij is gratis, maar wie de vier bieren wil proeven moet wel vijf euro neertellen.

Meer info op: http://beerproject.be/prototypes2014

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni