Het Brussels Gewest zoekt een lokale uitbater voor Movy Club, een wijkcinema in Vorst. Het gewest kocht het gebouw in maart voor 285.000 euro.

Het gewest zoekt een lokale uitbater voor cinema Movy Club. Hoewel er zich al enkele geïnteresseerden hebben gemeld, moet het gewest eerst een werkgroep benoemen, die voorstellen formuleert. In die werkgroep zullen afgevaardigden zetelen uit onder andere de Grondregie van het Brussels Gewest, de Gemeente Vorst en de VGC.

Zo moet de toekomstige uitbater erop toezien dat zijn activiteiten niet te dicht aanleunen tegen de evenementen van de andere culturele instellingen in de gemeente.

Mytisch
Minister-president Vervoort vindt het belangrijk dat de zaal een tweede leven krijgt. “Het is belangrijk om deze mythische plaats, als nagedachtenis aan het verleden van de wijk en een heel tijdperk, in stand te houden.”

Het art deco-gebouw werd begin 1930 ontworpen door architect Frédéric Leroy. In 1934 opende de bioscoop, en in sinds 1997 staat het op de lijst van beschermde gebouwen van de Brusselse regering.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni