Brusselse rockgroep De Fanfaar stopt ermee

De Fanfaar, het Brusselse muziekproject van Sybren en Jeroen Camerlynck, stopt ermee. Net op hun hoogtepunt, want hun nieuwste single Dansen op Nirvana wordt tegenwoordig lustig gedraaid op de radio.

In 2004 speelden de broers Camerlynck met het idee om een nieuwe band op te richten. Een groep vol gitaargeweld die in het Nederlands, of beter nog, in het Brussels zong. Veertien jaar lang stonden ze op podia in binnen en buitenland. Zo stond de groep onder meer op Pinkpop, het grootste festival van Nederland.

Ondertussen schopten ze het ook nog ver in verschillende Nederlandstalige muziekwedstrijden. In 2005 haalden ze de finale van de Nekka-wedstrijd en in 2008 wonnen ze de Nederpopwedstrijd in het Nederlandse Zwolle. Bij het grote publiek raakte De Fanfaar bekend als begeleidingsband van Urbanus.

Geen zin om het publiek te bedotten

Maar de band zelf voelt het niet meer. Dat laten ze in een Facebookbericht aan hun fans weten. De aankondiging komt op een gek moment, want net nu wordt de nieuwe singel van de groep gedraaid op verschillende radiozenders.

Maar voor de band zou het aanvoelen alsof ze hun eigen publiek bedotten. Nog in het bericht halen ze aan dat ze dan liefst op hun hoogtepunt willen stoppen en ze bedanken hun fans op z'n Brussels voor de bloemen en de ghiele cinema.

Jeroen Camerlynck blijft wel nog actief in zijn andere groep Fleddy Melculy. Die band groeide de voorbije jaren uit tot een van de bekendste metalformaties van ons land. Op twintig januari organiseren ze bovendien de tweede editie van hun metalfestival Fleddypalooza in de Ancienne Belgique.

Of er nog afscheidsconcerten van De Fanfaar komen is momenteel nog niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?