China wil cultureel centrum openen in Brussel

EVC
© brusselnieuws.be
16/11/2012
De Chinese ambassade wil een cultureel centrum openen in Brussel met spektakelzalen en tentoonstellings- en animatieruimten. Plaats, timing en budget zijn nog niet bekend.

De kranten La Libre Belgique en la Dernière Heure schreven donderdag dat de Chinese ambassade een cultureel centrum wil openen op de Heizelvlakte, in het raam van het Neo-project. De culturele attaché van de ambassade, Shihai Xiang, bevestigt aan brusselnieuws.be dat de ambassade plannen heeft voor een cultureel centrum, maar niet op de Heizelvlakte. Ook de Stad Brussel ontkent dat er contacten zijn geweest met de Chinese ambassade in het raam van het Neo-project op de Heizelvlakte.

"We hebben nog geen locatie gevonden", aldus Xiang. "Maar het klopt dat een cultureel centrum in het hart van Europa tot onze plannen behoort" Als voorbeeld citeert Xiang de culturele centra in Parijs en Berlijn. Daarbij horen spektakelzalen, ruimtes voor tentoonstellingen en eventueel congressen. "Het budget is evenwel nog niet goedgekeurd".


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni