Cinema Arenberg sluit zondag definitief

© brusselnieuws.be
01/12/2011
Zondag 4 december gaat het doek definitief dicht voor Arthouse bioscoop Arenberg. Om de pijn te verzachten laten de huidige uitbaters dit weekeinde iedereen binnen aan het kortingstarief van 5 euro.

"Aan al onze vrienden, trouwe en sporadische bezoekers, partners, cinefielen jong en oud, en alle personen die onze petitie ondertekenden, een hartelijke dank u voor jullie steun en vertrouwen," luidt de afscheidsboodschap van de Arenberg-team op haar websitesite. De ploeg hoopt op een grote opkomst om "het mooie cinematografisch avontuur te beëindigen".

Vanaf eind februari opent de nieuwe bioscoop Galeries de deuren in de vroegere Arenberg. Dat project is in handen van een Frans-Belgische groep met onder andere regisseur en cinefiel Henri de Gerlache. De eigenaar van de galerijen besloot om het contract met Arenberg niet te verlengen wegens te verlieslatend. Met de huidige 77.000 bezoekers per jaar klopt het financiële plaatje niet.

Facelift
Galeries krijgt na de sluiting van de Arenbergcinema een grondige facelift. Er wordt een kleine derde zaal bijgebouwd die vooral zal worden gebruikt voor research-cinema. Er komen nieuw schermen, de geluidskwaliteit zal verbeteren en er komen nieuwe digitale projectors.

Gevraagd naar een reactie, zegt afscheidnemend directeur Thierry Abel van de Arenberg aan brusselnieuws.be: 'Ik heb niets meer te zeggen'. Het is niet duidelijk of de nieuwbouwplannen van Thierry Abel naast het kunstencentrum Wiels in Vorst worden verwezenlijkt. Bedoeling is (was?) om daar een gloednieuw complex met vijf bioscoopzalen te bouwen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws , Film

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni