Cultuurfestival zet Korea in de kijker

© brusselnieuws.be
09/10/2014

Van 16 tot 25 oktober vindt de eerste editie plaats van een jaarlijks festival dat de Koreaanse cultuur in de kijker zet via diverse activiteiten. Onder de blikvangers is er de tentoonstelling Light of Korea, een filmfestival en een concert van de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Het openingsconcert vindt plaats op 16 oktober om 20 uur in het Koreaans Cultureel Centrum in de Regentschapsstraat 4. De Muziekkapel Koningin Elisabeth presenteert daarbij een kwartet van jonge musici uit Korea en Europa. De toegang is gratis, maar reserveren is wel verplicht via 02-274.29.80 of info@kccbrussels.be.

Voorts werpt de tentoonstelling Light of Korea een licht op de rijke culturele traditie van het land doorheen een hedendaagse interpretatie van drie oude kunstdisciplines: kalligrafie, traditionele mode en keramiek. De expo toont werk van Jisu Kim (kalligraaf), Sang Hee Park (modeontwerpster), en Nam Hee Kim (keramiekkunstenaar). De expo loopt van 14 tot 28 oktober in het Koreaans Cultureel Centrum. De toegang is gratis.

Tegelijkertijd loopt in het Koreaans Cultureel Centrum (8/10 tot 22/11) de expo New Media Art van kunstenaar Leenam Lee. Hij integreert computergraphics en 3D-animaties in bewegende beelden.

Filmfestival
Derde luik is het tweede Korean Film Festival, van 17 tot 23 oktober in Cinema Galeries, Muntpunt, Cultureel Centrum Jacques Franck en La Vénerie.

Het Festival presenteert zowel grote publiekstrekkers als kleinere onafhankelijke producties van de meer artistieke filmfestivals uit Korea, die moeilijker te vinden zijn bij ons in Europa.

Deze tweede editie van het KFFB heeft als thema Feit en Verbeelding. De films vertellen verhalen op de grens tussen de realiteit en de verbeelding.

De openingsfilm, op 17 oktober om 19 uur in Cinema Galeries, is Rough Play van Shin Yeonsik (verplicht reserveren). Regisseur Shin Yeonsik, die zijn film zal inleiden, baseerde zich op een scenario van grootmeester Kim Kiduk. De film gebruikt technieken uit de mainstream filmindustrie en de cast bevat de K-Popster Lee Jun.

Voorts zijn er onder meer nog een lezing - in het Frans - over traditionele Koreaanse geneeskunde haany-hak op 22 oktober om 19 uur en een K-popavond op 18 oktober met een K-Pop danswedstrijd en een quiz over Korea.

Meer info over de rest van het filmprogramma en over het Korean Festival in het algemeen vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni