Dansaertwijk veilt kunst van mensen met beperking

HUB
© BRUZZ
04/05/2018

Dansaert Brut, zo heet het kunstproject dat momenteel loopt in de Dansaertwijk. Vijfendertig boetieks tonen een of meerdere tekeningen of schilderijen van mensen met een beperking.

In de meeste gevallen liggen ze in de etalage, zodat het publiek de werken ook van buitenaf kan bewonderen en een heel parcours kan volgen.

Het project gaat uit van handelaarsvereniging Downtown Dansaert. “We wilden een artistiek parcours opzetten naar aanleiding van de kunstbeurs Art Brussels,” vertelt Carine Lauwers van de vereniging. “We waren erg onder de indruk van het werk van de mensen van Art Nivo, een atelier voor personen met een mentale beperking in CC Strombeek.”

Brussels schepen van Handel Marion Lemesre (MR) was bereid het initiatief financieel te steunen, maar vroeg dat er ook zou samengewerkt worden met een Franstalige organisatie. Zo kwam acteur en schilder Pascal Duquenne van de vereniging Le 8ème Jour erbij. Ook van hem is er werk te zien.
Alle schilderijen worden op 17 mei geveild in MAD Brussels (Mode and Design). De opbrengst gaat naar Art Nivo en Le 8ème Jour.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws , Samenleving , Dansaertwijk , Dansaert Brut , kunstveiling

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni