1458 Anne Teresa De Keersmaeker

De Keersmaeker organiseert Slow Walk in centrum

© Belga
07/04/2016

Choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en dansgezelschap Rosas doen in een persbericht een oproep aan iedereen die geïnteresseerd is om zaterdag 23 april, ter gelegenheid van de Dag van de Dans, deel te nemen aan een Slow Walk. De performance gebruikt de Brusselse binnenstad als podium.

Het begrip Slow Walk mag letterlijk genomen worden, want het gemiddelde wandeltempo zal lager liggen dan vijf meter per minuut. De gehele tocht duurt dan ook vijf uur.

Om 11 uur zullen er vanop vijf punten van de Brusselse vijfhoek (Hallepoort, Naamsepoort, Botanique, IJzer en de Ninoofsepoort) evenveel groepen in Slow Walk richting het centrum van de hoofdstad wandelen. Daar willen ze om 16 uur gelijktijdig op de Grote Markt aankomen. Daar wordt iedereen uitgenodigd om deel te nemen aan een workshop onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker, bijgestaan door dansers van P.A.R.T.S. en Rosas.

De workshop wordt afgesloten met een gezamenlijk dansmoment. "De Slow Walk zet zich af tegen het hectische, hoge ritme van een stad als Brussel door bewust het tempo waarmee we ons voortbewegen, heel erg te vertragen. Het is een uitnodiging om lichaam en geest langzamer te laten gaan en de stad en zijn inwoners vanuit een nieuw perspectief te ervaren. Zeker in het huidige Brussel, na de dramatische gebeurtenissen die tussen de stad en haar inwoners zijn in te komen staan", aldus nog dansgezelschap Rosas.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Podium

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni