Dit was de Grote Brusselquiz 2016

1 zaal, 86 teams, 344 quizzers: de Madeleinezaal in Brussel zat vrijdagavond afgeladen vol voor onze Grote Brusselquiz. Het leverde heel wat mooie beelden, een gezellige ambiance én fiere winnaars op. Het team “Take the money and run” vervulde hun profetie en mag gaan dineren in sterrenrestaurant Villa Lorraine.

De winnaars haalden maar liefst 72 punten op 100 om de eerste prijs in de wacht te slepen. Op de tweede en derde plaats tekenden “Team Zenit” en “de BramFretters” voor een ex aequo, maar de schiftingsvraag over het aantal personeelsleden van de MIVB betekende een tweede plaats voor “Team Zenit”. “De rollende R’s” en “Jetteset” vervolledigden de top 5.

Op een nieuwe Grote Brusselquiz is het wachten tot volgend jaar, maar wie deze editie moest missen kan toch nog een online “best of”-versie van de quiz spelen. Ook de andere 5 quizzen met de thema’s stadsleven, stedenbouw, cultuur, sport en mobiliteit zijn nog steeds online beschikbaar. Het is dus nog niet te laat om je kennis over Brussel nog uitgebreid te testen.

Alle informatie en quizzen vind je op brusselquiz.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Ever Meulen: de man die Louis Vuitton naar Brussel bracht
  • Coyotes: Les acteurs lumineux de la nouvelle série Noire
  • Ian Dykmans: a fable in photos
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement