1469 fien-troch

Fien Troch gevraagd als jury voor filmfestival Venetië

© BRUZZ
23/07/2017

De in Brussel gevestigde filmregisseur Fien Troch is gekozen als jurylid voor het Internationaal Filmfestival van Venetië. Vorig jaar won Troch zelf de prijs met haar film ‘Home’.

De organisatoren van het Internationaal Filmfestival van Venetië hebben vier jury’s samengesteld voor het festival dit jaar. Het festival geeft prijzen in verschillende secties: Venezia 74, Orizzonti, Luigi De Laurentiis-prijs voor beste debuutfilm en Venice Virtual Reality.

Fien Troch buigt zich met zes andere internationale filmmakers over de winnaars voor de Orizzonti-prijs. “Het is een grote eer om te zetelen in deze jury van het filmfestival van Venetië, nog steeds een van de grootste festivals ter wereld. Dat ik de wereldpremière van Home daar heb kunnen beleven en daarna de prijs in ontvangst nemen was een geweldige kans. Dit jaar terugkomen om het werk van andere filmmakers te belonen, zal ongetwijfeld een even waardevolle ervaring zijn."

Vorig jaar kreeg Troch de prijs voor beste regie voor Home, een film over de soms bizarre verhouding tussen moeders en hun adolescente zonen. Het was haar vierde langspeelfilm, na 'Een ander zijn geluk', 'Unspoken' en 'Kid'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni